Eerste Bijzondere Inspectie

Volgens de voorschriften van de SCIOS-certificatieregeling is het noodzakelijk dat elke stookinstallatie een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) ondergaat.

Een EBI inspectie moet plaatsvinden bij (of kort na) de inbedrijfstelling van stookinstallaties met een totaal vermogen van meer dan 100 kW. Bovendien moet er voor elke bestaande installatie een EBI worden uitgevoerd, zelfs met terugwerkende kracht als deze niet aanwezig is, in wat bekend staat als een inhaalslag. Dit creëert als het ware een “Nulsituatie”, waarin de staat van de stookinstallatie wordt gedocumenteerd met betrekking tot:

Basisafstelgegevens (die later kunnen worden gebruikt voor het afstellen en controleren van branders door monteurs/PI-inspecteurs).
Belangrijke aandachtspunten voor het gebruik van de installatie.
Eventuele afkeurpunten.

Het EBI-rapport moet bij de installatie worden bewaard voor gebruik door monteurs/inspecteurs. Periodiek Onderhoud (PO) en Periodieke Inspectie (PI) mogen alleen worden uitgevoerd als er een geldig en niet verouderd EBI-rapport bij de installatie aanwezig is.

Waarom Brigit Software gebruiken voor je Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) Rapport?

Gebruiksvriendelijkheid: Brigit Software biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het eenvoudig is om je EBI-rapporten op te stellen.

Volledige Conformiteit: Met Brigit Software ben je verzekerd van volledige conformiteit met de SCIOS-certificatieregeling en andere relevante voorschriften. Onze software begeleidt je door alle vereiste stappen en zorgt ervoor dat je rapporten voldoen aan alle wettelijke eisen.

Mobiele Toegankelijkheid: Of je nu op locatie bent of onderweg, met Brigit Software kun je overal en altijd toegang krijgen tot je inspectiegegevens. Gebruik je smartphone, tablet of laptop om snel inspecties uit te voeren en rapporten te genereren.

Krachtige Functionaliteiten: Brigit Software biedt een breed scala aan krachtige functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om afstelgegevens vast te leggen, aandachtspunten te markeren en afkeurpunten te documenteren. Met onze software kun je alle benodigde informatie nauwkeurig vastleggen en organiseren.

Kortom, met Brigit Software maak je niet alleen moeiteloos en snel je EBI-rapporten, maar ben je ook verzekerd van nauwkeurigheid, conformiteit en efficiëntie in al je inspectieprocessen. Waar wacht je nog op? Probeer Brigit Software vandaag nog en optimaliseer je Eerste Bijzondere Inspecties zoals nooit tevoren!

Bekijk voorbeeld rapportage Stook

monteur vult onderhoudsvragen in op tablet

Op de hoogte blijven van alle updates en ontwikkelingen?

Blijf op de hoogte van de laatste updates en ontwikkelingen door je in te schrijven voor onze mailing! Of het nu gaat om nieuwe lanceringen of belangrijke bedrijfsinformatie; onze mailing brengt het direct naar jouw inbox. 

Mailchimp nieuwsbrief