SCIOS - Scope

Inspecties en onderhoud van technische installaties zijn noodzakelijk voor een veilige en storingsvrije werking van de installaties. En om de levensduur van de installaties te verlengen. Het tijdig identificeren en verhelpen van slijtage of schade kan kostbare vervangingen of grootschalige reparaties namelijk voorkomen.

Inspecteren en rapporteren

Om gebouw gebonden installaties zo efficiënt en zeker mogelijk te onderhouden en inspecteren volgens de SCIOS normeringen (Scope 1,2, 8, 9 en 10), heeft Brigit onderhoudssoftware voor veel verschillende installaties gebruiksvriendelijke rapportagetools ontwikkeld, gebaseerd op de praktijk. Met deze tools zijn onderhoud en inspectie in logische stappen uit te voeren. Voordelen: u vergeet niets en wanneer de laatste stap gezet is, is de rapportage ook klaar. Inspecteren is rapporteren! Omdat Brigit de certificatieregeling volgt, geeft het rapport overzichtelijk alle informatie die voor de inspecteur, voor de opdrachtgever en voor de installateur van belang zijn.

SCIOS certificeringsregeling

De technische regels voor het uitvoeren van periodieke inspecties aan elektrische installaties en arbeidsmiddelen zijn ondergebracht in de certificatieregeling voor inspectie en onderhoud van technische installaties. Die is opgesteld en wordt beheerd door de stichting SCIOS. De certificatieregeling staat borg voor kwaliteit en vakmanschap. Kwaliteitsmanagement en opleidingen zijn voor SCIOS-bedrijven vanzelfsprekend.

SCIOS kent drie werkgebieden:

  • EBI Eerste of bijzondere inspectie
  • PI Periodieke inspectie stookinstallatie c.q. elektrische installatie of arbeidsmiddelen
  • PO Periodiek onderhoud

De SCIOS Certificatieregeling omvat drie deelregelingen:

1. Stookinstallaties (scope 1 t/m 7 en 14)

2. Elektrisch Materieel (scopes 8 t/m 10 en 12)


3. Explosieveilige Installaties (scope 11)

  • Scope 11 Inspectie explosieveilige installaties

Bekijk voorbeeld rapportage stook

Medewerkers die een demo aanvragen

Weten of Brigit binnen jouw organisatie past?

Benieuwd of Brigit Onderhoudssoftware perfect aansluit op de behoeften van jouw organisatie? Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is en daarom bieden we je de mogelijkheid om een demo aan te vragen. Ontdek zelf de kracht en functionaliteiten van onze service tijdens een interactieve demonstratie. Zo krijg je een glashelder beeld van hoe onze oplossingen naadloos kunnen integreren in jouw bedrijfsprocessen. Zet de eerste stap naar optimalisatie en vraag vandaag nog een demo aan om te zien hoe we waarde kunnen toevoegen aan jouw organisatie!